Είσαι άνω των 18 ετών;

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Για να συνεχίσεις, πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών.
Με την είσοδό σας σε αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας

ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Αποτυπώνουμε το κρητικό terroir

Το οινοποιείο βρίσκεται στο χωριό Βενεράτο, στην καρδιά του κρητικού αμπελώνα στην επαρχία Μαλεβιζίου, 17χλμ νότια του Ηρακλείου.

Ο στόχος μας στην οινοποίηση είναι να εκφράζεται το terroir και ο χαρακτήρας της ποικιλίας με ελάχιστες παρεμβολές και με όσο το δυνατόν πιο ήπιους χειρισμούς.

Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Μας καθοδηγούν οι ιδιαιτερότητες κάθε τρύγου. Συνομιλούμε με τα κρασιά, τα δοκιμάζουμε συνεχώς και παίρνουμε τις ανάλογες αποφάσεις.

Προσπαθούμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Χρησιμοποιείται η βαρύτητα για να οδηγηθεί το κρασί στα βαρέλια. Μέχρι το τέλος του 2023 έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθούν φωτοβολταικά συστήματα ώστε το κτήριο του οινοποιείου να καλύπτεται ενεργειακά.

Το οινοποιείο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, έτσι μπορούμε να ελέγχουμε όλα τα στάδια της οινοποίησης. Η υπόγεια μας κάβα, όπου παλαιώνουν και ωριμάζουν τα κρασιά μας σε ιδανικές συνθήκες, διαθέτει περίπου 100 δρύινα βαρέλια 225lt.

Εκτός από το ιδιόκτητο οινοποιείο έχουμε ενοικιάσει και αξιοποιούμε το παλιό εργοστάσιο ηλεκτρισμού, έναν πανέμορφο χώρο με πέτρινους τοίχους, που βρίσκεται λίγο μέτρα μακριά από το οινοποιείο μας.

Σήμερα παράγουμε περίπου 130.000 φιάλες κρασί από τις οποίες το 35% εξάγεται σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σταδιακά αντικαθίστανται όλες οι φιάλες με πιο ελαφριές.