Είσαι άνω των 18 ετών;

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Για να συνεχίσεις, πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών.
Με την είσοδό σας σε αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Η Κρήτη είναι ένας τόπος με αμέτρητες αυτόχθονες ποικιλίες, καθεμία από αυτές
διαθέτει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα. Περισσότερο από το 95% της
παραγωγής μας είναι αφιερωμένο στις Κρητικές ποικιλίες, στους θησαυρούς τους τόπου μας.

Πιστεύουμε στις δυνατότητες τους και το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει!

Λευκά σταφύλια

Το Θραψαθήρι είναι μία πολλά υποσχόμενη λευκή ποικιλία του νησιού μας και εμείς είμαστε ένα από τα πρώτα οινοποιεία που πιστέψαμε στις δυνατότητες του. Δίνει κρασιά που φανερώνουν εύκολα την μεσογειακή τους προέλευση. Είναι πλούσια σε υφή αλλά με πολύ ωραία ισορροπία και φρεσκάδα ενώ συνδυάζουν όμορφα τα λευκόσαρκα φρούτα με τα ορυκτά στοιχεία και τις πικάντικες νότες.

Το Βιδιανό είναι πια μια ευρέως διαδεδομένη λευκή ποικιλία του κρητικού αμπελώνα. Παράγει εκφραστικά κρασιά με αρώματα που θυμίζουν πυρηνόκαρπα φρούτα, λουλούδια και ορυκτά στοιχεία με κρεμώδη υφή και δροσιστική οξύτητα. Συναντάμε τόσο κρασιά που στηρίζουν την γοητεία τους στην φρεσκάδα όσο και κρασιά που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Κάποια κρασιά από Βιδιανό έχουν την δυνατότητα να εξελίσσονται στον χρόνο όπως για παράδειγμα το Hesperis.

Η Βηλάνα είναι η πιο πολύφυτεμένη λευκή ποικιλία της Κρήτης. Δίνει ευχάριστα δροσιστικά κρασιά με φρουτώδη και ανθικά αρώματα.

Η Malvasia di Candia είναι μία λευκή ποικιλία που έχει μακρόχρονη ιστορία στην Κρήτη. Είναι συνδεδεμένη με τον ιστορικό Μαλβάζιο οίνοι και τα τελευταία χρόνια σημειώνεται μεγάλη προσπάθεια αναβίωσης και ανάδειξης της. Δίνει ευχάριστα, αρωματικά ξηρά και γλυκά κρασιά.

To Μοσχάτο Σπίνας είναι και αυτό  μία λευκή ποικιλία που ανήκει στην οικογένεια των Μοσχάτων και δίνει εξωστρεφή αρωματικά κρασιά. Το Ασύρτικο είναι η πιο γνωστή Ελληνική ποικιλία στα πέρατα του κόσμου. Προέρχεται από το ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης αλλά εκφράζεται πολύ όμορφα και στην περιοχή των Δαφνών.

Ερυθρά σταφύλια

Το Κοτσιφάλι είναι ερυθρή ποικιλία που δίνει κρασιά με απαλό χρώμα, ευχάριστα αρώματα κόκκινων φρούτων και μεσογειακών βοτάνων, ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές τανίνες. Είναι ένα σταφύλι που μπορεί να δώσει δροσιστικά και φρέσκα φρουτώδη ερυθρά κρασιά που ταιριάζουν πολύ στις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού. Πολύ συχνά αναμιγνύεται με την πιο τανική και με υψηλότερα επίπεδα οξύτητα, Μανδηλαριά.  

Το Μαντηλάρι είναι μία αιγαιοπελαγίτικη ερυθρή ποικιλία που δίνει βαθύχρωμα κρασιά με υψηλή οξύτητα και υψηλό επίπεδο τανινών. Δημιουργεί υπέροχα χαρμάνια με το Κοτσιφάλι αλληλομπληρώνοντας η μία ποικιλία την άλλη, αλλά και γοητευτικές μονοποικιλιακές εκφράσεις (λινκ στο κρασί) με πολυπλοκότητα και δυνατότητα παλαίωσης.

Το Λιάτικο είναι μία σπουδαία ερυθρή ποικιλία του Κρητικού αμπελώνα, στην οποία έχουμε πιστέψει και έχουμε επενδύσει από τα πρώτα μας βήματα.

Δίνει κρασιά με απαλό χρώμα και σύνθετα αρώματα που παραπέμπουν σε αποξηραμένα φρούτα, βότανα και γλυκά μπαχαρικά. Η γεύση του είναι πλούσια καθώς έχει συνήθως υψηλό αλκοόλ. Λόγω της ικανότητα του να συμπυκνώνει τα σάκχαρα το Λιάτικό είναι ιδανικό και για την παραγωγή υπέροχων γλυκών κρασιών. Τόσο τα γλυκά όσο και τα ξηρά κρασιά έχουν την δυνατότητα να παλαιώνουν για πολλά χρόνια. Τα κρασιά από ξηρά και τα γλυκά κρασιά από 100% Λιάτικο μπορούν να φέρον την ένδειξη ΠΟΠ Δαφνές εφόσον παράγονται μέσα στα όρια της ζώνης.

Το ποσοστό των διεθνών ποικιλιών που χρησιμοποιούμε στα κρασιά μας είναι πολύ μικρό και δεν ξεπερνά το 5% της συνολικής παραγωγής. Το ερυθρό Syrah,  έχει εγκλιματιστεί πλήρως στις κλιματολογικές συνθήκες της Κρήτης και συνδυάζεται πολύ όμορφα με τις ερυθρές γηγενείς ποικιλίες μας. Το Grenache Rouge ταιριάζει επίσης στο κλίμα της περιοχής και χρησιμοποιείται σε πολύ μικρό ποσοστό για το ροζέ κρασί μας.