Είσαι άνω των 18 ετών;

Tο περιεχόμενο της ιστοσελίδας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Για να συνεχίσεις, πρέπει να είσαι άνω των 18 ετών.
Με την είσοδό σας σε αυτόν τον ιστότοπο συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου μας

ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Συνομιλούμε με την γη

Οι αμπελώνες βρίσκονται μέσα στην αμπελουργική ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) Δαφνές, στον νομό Ηρακλείου.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας ανέρχεται στα 30 στρέμματα, τα οποία εκτείνονται σε υψόμετρο 400 – 500 μέτρων. Καλλιεργείται με βιολογικά σκευάσματα, ενώ δεν λιπαίνεται. Το μεγαλύτερο μέρος των στεμφύλων μετά την οινοποίηση γυρίζει στον αμπελώνα. Ο μέσος όρος ηλικίας των αμπελώνων είναι 35 έτη.

Διατηρούμε μακροχρόνιες συνεργασίες με τοπικούς καλλιεργητές εξασφαλίζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη σε κάθε σοδειά. Οι αμπελώνες αυτοί βρίσκονται στις πιο ορεινές τοποθεσίες της περιοχής και σε υψόμετρο άνω των 450 μέτρων ώστε να ευνοούνται οι υψηλότερες οξύτητες. Τα αμπέλια αυτά καλλιεργούνται με τις παραδοσιακές τεχνικές από τους παλιούς αμπελουργούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, σύμφωνα πάντα με την φιλοσοφία του οινοποιείου μας.

Κύριο μέλημα μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τη βιοποικιλότητα και την μακροζωία τόσο του ιδιόκτητου όσο και των συνεργαζόμενων αμπελώνων.

Όλες οι εργασίες γίνονται χειρωνακτικά, βάση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε χρονιάς. Περπατάμε στη γη, κλαδεύουμε συχνά κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να διασφαλίσουμε ότι τα σταφύλια μας έχουν ισορροπία και τα ιδανικά συστατικά όταν φτάσουν στην φυσιολογική ωρίμαση τους.

Τα εδάφη είναι κυρίως ασβεστολιθικά και άγονα. Οι ρίζες αναγκάζονται να εισχωρήσουν βαθιά προκειμένου να βρούν νερό, προσδίδοντας έτσι χαρακτηριστικά στον καρπό που αργότερα οδηγούν σε στοιχεία ορυκτότητας στο κρασί.